Kariyer Söyleşileri - Hobiden Başarıya

Kariyer Söyleşileri - Hobiden Başarıya

•  12 Aralık 2019 Perşembe

Kariyer Merkezimizi tarafından gerçekleştirilen kariyer söyleşileri kapsamında “Hobiden Başarıya” konulu bir söyleşisi gerçekleştirildi. Programın konukları şair, yazar ve öğretmen Mahmut Hasgül, "Tokat'a Dair" kurucusu ve fotoğraf sanatçısı Süleyman Üzümcü ile "Lezzet Ormanda" kurucusu ve içerik üreticisi Murat Pala'ydı. Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen söyleşiye Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İsa Gökçe, KARMER Müdürümüz Doç. Dr. Doğan Bozdoğan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşması KARMER Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Selda Demir tarafından gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Doğan Bozdoğan’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen kariyer söyleşisinde konuklar, hobi olarak başladıkları işlerde başarıyı nasıl yakaladıklarını dinleyicilere aktardılar. Şair, yazar ve öğretmen Mahmut Hasgül şiir yazmaya hobi olarak başladığını ve sonrasında daha ciddi bir şekilde ilerlettiğini, Tokat’ın tanıtımı için birçok çalışmalar yaptığını ve aslında Tokat’ın kendisini tanıtma konusunda biraz geri kaldığını ancak son yapılan Tokat Tanıtım Filmi'nde de metin yazarı olarak gönüllü destek verdiğini anlattı. Fotoğraf Sanatçısı Süleyman Üzümcü, fotoğraf sanatına nasıl başladığını anlatırken TOFSAD (Tokat Fotoğraf Sanatçıları Derneği)’ın kendisinin gelişiminde büyük payının olduğunu anlattı. Lezzet Ormanda Kurucusu Murat Pala ise, Tokat ve İlçelerde keşfettiği kamp yerlerinde haftanın yorgunluğunu atarak bu hobiye başladığını ve bunu sürekli hale getirmeye çalıştığını, doğada huzur bulduğunu anlattı. Dinleyiciler tarafından soruların cevaplanması sonrasında Mahmut Hasgül Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İsa Gökçe’ye kitap takdiminde bulundu. Sonrasında Tokat tişörtleri ve kitap çekilişi gerçekleştirilerek, dinleyicilere hediyeler verildi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İsa Gökçe Kariyer Söyleşilerine katılan konuklara teşekkür belgesi takdim etti.