Kariyer Söyleşileri - Sağlıkta Adli Uygulamalar ve Yasal Sorumluluklar

•  12 Aralık 2019 Perşembe

Kariyer Merkezimiz, Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi, ve Öğrenci Hemşireler Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen “Sağlıkta Adli Uygulamalar ve Yasal Sorumluluklar” paneli gerçekleştirildi. Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda düzenlenen panele, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir Süha Parlaktaş, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hacı Ömer Ateş, İl Sağlık Müdürü Dr. Hacı Ahmet Sümbül, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Doç. Dr. Doğan Bozdoğan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

TOGÜ KARMER Müdürümüz Doç. Dr. Doğan Bozdoğan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hacı Ömer Ateş tarafından açılış konuşmaları yapıldı. Konuşmalar sonrasında Sağlık Bilimleri Fakültemiz Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Medine Koç’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen ve 2 oturum şeklinde yapılan panelin ilk oturumunda, TOGÜ Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Eren, “Adli Tıp Nedir?” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Adli Tıp’ın çalışma alanlarını, zorluklarını ve önemini anlattı. Sonrasında TOGÜ Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Çetin, “Örnek Olgular Üzerinde Malpraktis” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Panelin 2. oturumunda Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Çetin, “Ötenazi Nedir?” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Panelin son konuşmacısı olarak TOGÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Yönetimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Esra Çaylak Altun tarafından, “Uygulama Alanlarında Öğrenci Sorumlulukları” konulunu sunumunu gerçekleştirdi. Altun, öğrencilerin stajlarında neler yapmaları gerektiği, hasta ve hasta yakınlarına karşı tutumları, dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgiler verdi.

Panel sonrasında panelistlere teşekkür belgeleri takdim edildi.